28-12-2013, Kerstviertallentoernooi Andijk 2013

Op zaterdag 28 december al vroeg mijn bed uit. Schaakvereniging Schaaklust uit Andijk organiseert haar traditionele viertallentoernooi. Barry ging zoals gewoonlijk op de fiets. En zijn uitleg was simpel. "Als ik naar Hoorn fiets is dat bijna net zo ver als naar Andijk." Ik had het de avond ervoor nog even in Google maps opgezocht. Van de Kerkstraat in Wognum naar het Dorpshuis in Andijk was even ruim twintig kilometer. Het weer was goed, heen voor de wind, dus ook ik op de fiets.

Om iets voor negenen op de fiets en om tien uur stap ik weer af. Gelijk met Ronald die, met een pak chocomel in de hand, ook net aan komt fietsen. Goedgemutst als altijd biedt hij mij een slokje aan. Binnen zitten Barry en ons vierde teamlid Niels al op ons te wachten.


Kerstviertallentoernooi 2013

De opzet van het toernooi is simpel. Groepen van 4 deelnemers, eventueel aangevuld met een 5de man als reserve, zullen 7 rondes met elkaar in het strijdperk treden. Het gaat hierbij om partijen van 20 minuten per persoon per partij. Het inleggeld bedraagt per persoon 10 euro, waarvoor men in de pauze tevens van soep, koffie/thee en broodjes wordt voorzien!

Attaqueer is door Ronald ingeschreven als "team Nibbik". Omdat we qua score matig uit de startblokken komen lijkt het niet onverstandig dat Attaqueer zich onder een pseudoniem heeft ingeschreven Ö


Team Nibbik rechts

Maar na de eerste twee rondes komen we op stoom. Een twee tegen twee puntendeling in ronde drie zet de toon. De vierde ronde winnen we zelfs met tweeŽnhalf tegen drieŽnhalf omdat Barry geen genoegen neemt met een halfje en zich in een prachtige apotheose naar een overwinning vecht. In de volgende drie ronden verliezen we nog een keer, spelen we weer gelijk, en weten we de laatste pot zelfs met vier tegen nul te winnen! Van de ruim tachtig deelnemers zijn we zeker geen laatste geworden.

Een oergezellige dag met vele oude bekenden. Traditiegetrouw krijgt eenieder tot slot ook nog eens een bloembollenpakket mee naar huis, dat wederom ter beschikking is gesteld door Mantel Holland Quality Bulbs.

Met vriendelijke groet,
Gerard Beerepoot