Vrijdagavond is de vaste speelavond van onze vereniging. Er zijn meestal tien á twintig leden aanwezig. Er wordt gespeeld op het scherpst van de snede maar tussen het zetten door is er ruimte voor een praatje en een drankje. De clubcompetitie loopt van begin september tot eind mei en is verdeeld in drie verschillende speeltempo’s.

Het vaakst spelen we het klassieke tempo waar de speler anderhalf uur de tijd krijgt voor het doen van 36 zetten, waarna de klok een half uur wordt teruggezet voor de volgende twintig zetten enzovoort. Elke laatste vrijdag van de maand spelen we het Rapid-tempo (twintig minuten per speler per partij), en halverwege de maand als er geen bondswedstrijd is het Blitz-tempo (5 minuten per speler per partij.

De indeling van de partijen geschiedt aan de hand van het Keizer-systeem (een soort laddercompetitie) dat de kans vergroot dat je tegenstander van ongeveer dezelfde sterkte is als jijzelf. Elke speler op de ranglijst heeft een waarde cijfer, wat betekent dat je bij winst of remise meer punten krijgt naarmate de positie van je tegenstander hoger is.

De totaalranglijst is een optelsom van de drie ranglijsten per tempo. Degene die gedurende de competitie de meeste punten heeft verzameld, wordt uitgeroepen tot clubkampioen. Een oude traditie wil dat de clubkampioen met de vrouw van de voorzitter naar bed mag, maar men wordt er niet op aangekeken wanneer men hiervan afziet.