Naast de interne clubcompetitie speelt Attaqueer ook in twee verschillende externe competities. Het eerste team bestaat uit de zes leden die in het voorgaande seizoen de zes hoogste posities op de ranglijst hebben verworven. Zij spelen in de derde klasse een halve competitie tegen zes andere teams uit Noord-Holland. De thuiswedstrijden worden op de vaste vrijdagavond gespeeld in ons clublokaal aan de Oosterwijzend. Uitwedstrijden zijn soms op een dinsdag of een donderdag.

Het tweede team bestaat uit een viertal spelers geselecteerd door de teamcaptain. Zij werken in de vierde klasse een hele competitie af tegen drie andere teams. De sterkst geachte speler speelt doorgaans op het eerste bord, de op een na sterkst geachte speler speelt op het tweede bord, de op twee na sterkst geachte speler speelt op het derde bord en de zwakste speler moet maar afwachten of hij niet vervangen wordt voor een andere speler van de club.

Het is altijd gezellig tijdens deze (en andere) avonden en dat botst nog wel eens met het fronsende viertal van het opposanten team. Er zijn spelers met luide stemmen en er zijn ook spelers met minder luide stemmen. Soms is dit bij geboorte al bepaald, in andere gevallen heeft de opvoeding een rol gespeeld. Er zijn dus momenten dat je beter met bierdoppen in je oren speelt, wil je je goed kunnen concentreren op je spel teneinde je plekje in het team te behouden.