1 december 2017 Attaqueer - Degoschalm

Deze avond spelen we voor de bond. Tegenstander is Degoschalm.

Zelf ben ik helaas verhinderd. Maar als ik aan het begin van de avond toch nog even kom kijken zie ik een goed stel achter de tafels zitten. Emil, Barry, Jos, Arien, Ronald en Louis. Gemiddeld 100 rating punten meer als de tegenstander!

Alhoewel ... op bord drie ontwaar ik Carlo. De huidige nummer vijf bij ons speelt blijkbaar op het derde bord bij Degoschalm ...

Als ik de volgende dag op internet de uitslag zoek zie ik dat we verloren hebben. Op weg naar Deen kom ik Arien tegen. "Het zat gewoon niet mee" zegt ie. "Barry speelde een sterke pot, en Emil kreeg de winst weer eens in de schoot geworpen". Bij die twee punten, gepakt door onze jeugd, zou het blijven.

Arien zelf speelde een sterke partij. "Ik voelde me niet zeker van mijn zaak maar eigenlijk had die gast niets in te brengen".
Maar juist als Arien de beslissende zet wil doen rommelt zijn tegenstander een mat in één uit de koker.

Ook Louis laat het blijkbaar leggen. Diverse malen staat hij gewonnen. "Dan weer een toren voor", zegt Arien, "dan weer een ander stuk in de plus". Maar als de balans wordt opgemaakt staat Louis mat ...

Ronald en Gerard Broersen zijn mijns inziens aan elkaar gewaagd. De ene keer zal Ronald winnen, de andere keer Gerard.
Maar Jos schat ik toch hoger in als Carlo. Zeker voor de bond is Jos voor eenieder een lastig te nemen horde. Met zijn toernooi mentaliteit is menig tegenstander al blij met een remise tegen hem. Helaas zijn ook op dit bord de rollen dit keer omgekeerd. Carlo wint, en met hem zijn team Revanche.

Op zich nog niets aan de hand. We hebben het kampioenschap nog steeds in eigen hand. Zaak is dan dat we tegen Caissa goed voor de dag komen.
Is er dan helemaal geen goed nieuws deze avond? Zeker wel! Hans pakt een mooie overwinning tegen Donald Duck. En dat op zijn verjaardag!!

Gerard Beerepoot