Boerenkool met Worsttoernooi Schaakvereniging Attaqueer 2019

De laatste jaren kwam het Boerenkool met Worsttoernooi steeds later op de schaakkalender. Zozeer zelfs dat de laatste edities van dit roemruchte toernooi zo laat in het seizoen waren dat alle tuinders uit de buurt al maanden los waren en er geen boerenkool meer in de schappen van de supermarkt was te vinden.
Zo kon het niet langer en de toernooiorganisatie heeft dan ook drastisch ingegrepen. Het toernooi is weer terug in februari. En wel op zaterdag 23 februari 2019. Voor de 26ste keer is dan het Boerenkool met Worst Toernooi van schaakvereniging Attaqueer. Hét hoogtepunt voor schakend West-Friesland!

In totaal spelen we 7 ronden. Per partij krijgt iedere schaker 20 minuten bedenktijd. Een partij duurt dus maximaal 40 minuten. Na vier rondes, dat zal rond half zes zijn, volgt de maaltijd waar dit toernooi zijn naam aan dankt. De schaakborden maken plaats voor etensborden en Fons en Rina serveren dan een smakelijke boerenkool met worst maaltijd. Na de maaltijd volgen nog drie rondes. De prijsuitreiking is rond half negen.

Het toernooi is geschikt voor zowel de beginnende schaker als voor de ervaren schaker. Door de indeling speel je al snel tegen spelers van je eigen sterkte waardoor je gegarandeerd een aantal spannende en leuke partijen zult spelen.
Voor de kosten hoef je het niet te laten. Deze zijn hetzelfde als vorig jaar, namelijk 15 euro. En dit is inclusief de kosten voor de boerenkool met worst maaltijd!

Locatie is Café de Vriendschap in Wadway. Inschrijven kan op de dag zelf tussen 13.00 en 13.45. Maar als je al eerder weet dat je mee doet zou het mooi zijn als je een mailtje stuurt naar bmwtoernooi@gmail.com. Dan hebben Fons en Rina een beetje een idee hoeveel boerenkool er moet worden ingeslagen en hoeveel worsten er in de pan moeten. Zie voor meer informatie over ons toernooi ook onze website www.attaqueer.nl.

Naast het boerenkool met worst toernooi hebben wij iedere vrijdag nog altijd onze club avond. Wij beginnen om half negen. Uiteraard mag je gewoon eens binnenlopen om te kijken hoe het er op de vereniging aan toe gaat. En als je er rond kwart over acht bent kun je gelijk meespelen als je dat wilt!
Je zult merken dat Attaqueer een bijzondere vereniging is, waar fanatiek wordt geschaakt, maar waar gezelligheid met een bak koffie of een biertje aan de bar net zo belangrijk is.
Onze speellocatie is de kantine van de ijsclub van Nibbixwoud, aan de Oosterwijzend 24a.

Hier voor de zekerheid ook nog één keer de gegevens van het Boerenkool met Worst Toernooi.
De datum is zaterdag 23 februari. Inschrijven vanaf één uur. Start toernooi om twee uur. Kosten vijftien euro. Dat is inclusief de boerenkool met worst maaltijd.
Locatie is Café de Vriendschap in Wadway. Telefoon van Café de Vriendschap is 0229571447. Ik zou zeggen, zet hem alvast op de kalender!
Groet, Gerard Beerepoot