ronde 21 << Verslag ronde 23

Vrijdag 2 maart 2018.

De finalisten voor de bekerfinale 2017 - 2018 zijn bekend. Na Emil heeft ook Carlo zich geplaatst. Maar gemakkelijk ging dit niet. Het werd een heuse kraker.
Op de foto is te zien dat Ronald als een dolle voor de aanval had gekozen. Vier pionnen zijn er al twee opgespeeld. De anderen zullen volgen.


Helaas gebruikte Ronald iets meer tijd dan Carlo en raakte hij hierdoor in tijdnood. Inmiddels was de rest van de vereniging klaar. Aan publiek dus geen tekort.
Het was knap om te zien hoe Ronald met minder dan 40 seconden op de klok steeds de juiste zet wist te vinden. Maar Carlo liet zich het hoofd niet op hol jagen en ging niet mee in het moordende tempo van Ronald. Goed zijn eigen tijd gebruikend maakte hij het voor Ronald steeds lastiger.
Nog even kwam er een opleving van Ronald. Pionnen drongen door tot de zesde rij en promotie dreigde.
Maar toen Carlo ook dit probleem had opgelost was de pijp leeg en gaf Ronald op.

In de partij tussen Emil en Arien kwam ook een mooie stelling op het bord. Net als twee weken geleden tegen Kees Smits lijkt het of Arien een dame kan winnen. Lijkt! Want de werkelijkheid is anders...

Arien is aan zet, en je zou zeggen, speel dame A5 schaak. Als Emil dan dame d2 speelt om het schaak op te heffen lijkt het of Arien met loper c3 de dame van Emil pint.
Dame winst!
Maar helaas zit er een addertje onder het gras. Na loper c3 volgt namelijk paard keer e7 mat. Van armoede heeft Arien maar het paard genomen met zijn toren. De achterstand is dan echter te veel en Emil zal de partij alsnog naar zich toe trekken.

Mvg
Gerard Beerepoot