ronde 12 << Verslag ronde 13 >> ronde 14

Vrijdag 24 november 2017.

Vanavond kunnen we niet op de club terecht. De IJsvereniging bestaat deze week 110 jaar en dat moet natuurlijk worden gevierd. Reden waarom wij dit keer uitwijken en bij Ronald thuis schaken.
Bij binnenkomst is duidelijk dat Ronald en Mai er persoonlijk op toe gaan zien dat vanavond niemand met honger naar huis gaat. Geroosterde pinda's, gekookte eieren met allerlei lekkere dingetjes erop, gehakthapjes in exotische verpakking, gevulde paprika's, plakken worst, etc, etc. En alles even lekker!!!

We spelen vanavond met het BmW tempo. De eerste ronde neem ik het op tegen Arien. Ik zit net aan mijn eerste bakkie koffie met een lekkere koek erbij en ben nog niet echt bij de les.
Als ik na een simpele afruil de stukken tel sta ik er eentje achter. "Wat is er gebeurd?" denk je dan. Ik geef me niet een, twee, drie over en ik probeer het zo lang mogelijk te rekken in de hoop dat ook Arien zich nog zal vergrijpen. Maar deze hoop is ijdel en uiteindelijk zet Arien me eenvoudig mat.

Ronde 1:
Ronald - Jos 0 - 1
Gerard (w) - Arien 0 - 1
Emil - Louis 1 - 0
Barry - Hans 1 - 0
Carlo bye

De tweede ronde mag ik tegen Carlo. Hier kom ik beter uit de opening. Hoewel ik de zwarte stukken heb ontwikkel ik mij sneller dan Carlo en ik weet ook nog een pionnetje mee te pikken. Carlo komt niet tot een rokade en komt steeds meer achteruit te staan. Uiteindelijk weet ik hem naar mat te drukken. Hoewel, als we de stelling achteraf analyseren ziet Barry een vrij gemakkelijke variant voor Carlo om dit mat nog even tegen te houden. Gelukkig speelde ik deze ronde niet tegen Barry ! Ondanks de twee remises deze ronde is er behoorlijk strijd geleverd. Er wordt dan ook na deze ronde nog heel wat nagepraat en nagekeken.

Ronde 2:
Jos - Emil 0 - 1
Hans - Louis 1/2 - 1/2
Arien - Barry 1/2 - 1/2
Carlo - Gerard 0 - 1
Ronald bye

De derde ronde heb ik zelf een bye. Tijd om een overzichtsfoto te maken en een nieuwe CD in de speler te leggen. Altijd weer verbaasd als de jeugd van tegenwoordig bands als de Rolling Stones en Bob Marley niet herkent. Deze ronde een mooie overwinning van Barry op Jos. Beide spelers zitten goed in de wedstrijd en dan is het mooi om te zien hoe zo'n pot zich ontwikkelt.

Ronde 3:
Emil - Carlo 1 - 0
Arien - Hans 1 - 0
Barry - Jos 1 - 0
Louis - Ronald 1 - 0
Gerard bye

De laatste ronde hebben we nog maar drie partijen. Barry blundert zijn partij volledig weg en binnen twee minuten zijn we klaar. Jos heeft een mooie overwinning op Carlo. Geconcentreerd tikt hij hem van het bord.

Ronald - Hans 1 - 0
Jos - Carlo 1 - 0
Gerard - Barry 1 - 0
Emil, Louis, Arien bye

Volgende week voeren we alle uitslagen in op de computer. Dan ook weer een nieuwe ranglijst.
Na afloop schaken we nog een aantal potjes toe. De hilariteit is alom en we zitten nog even beregezellig aan.

Ronald en Mai, dank voor jullie zorg en gastvrijheid. Het was een prachtig avondje !
Groet,

Gerard Beerepoot