ronde 11 << Verslag ronde 12 >> ronde 13

Vrijdag 17 november 2017.

Een kort verslag dit keer. De reden hiervoor is dat ik deze vrijdag niet aanwezig was.
Maar ondanks dat een groot aantal Attaqueer leden naar de IDFA waren en dat Kees Smits nog met vakantie is waren er toch nog vier partijen.

Carlo speelde met wit tegen Arien. Na zijn overwinning op Emil verkeerde Carlo in een overwinningsroes. En als ik Arien mag geloven had Carlo ook dit keer diverse kansen om de partij te winnen. De eindstelling was namelijk behoorlijk complex. Beide spelers verkeerde in tijdsnood. Tempodwang lag op de loer. Ik heb het eindspel nog even bekeken met Arien en kan begrijpen dat je in die omstandigheden zomaar de verkeerde voortzetting kunt kiezen. En voor Arien gelukkig trok deze aan het langste eind.

Jos wist van Ronald te winnen en Emil van Barry. Van deze partijen weet ik niet precies wie wit had en wie zwart dus dat komt de volgende keer met de uitslagen.

Louis nam het op tegen Donald Duck. Naar ik begreep kwam Louis aardig uit de opening. Hij pakte een duidelijk overwicht en wist naar een situatie toe te werken waarbij Donald nog maar twintig minuten op de klok had. Helaas voor Louis was de partij tussen Emil en Barry tot een einde gekomen en gingen onze twee jonge helden zich intensief met het spel bemoeien. Met als gevolg dat Louis alsnog zijn koning om moest leggen.

Volgende week spelen we weer het BmW tempo. LET OP! Doordat de IJsclub een jubileum heeft wijken wij als vereniging uit. We spelen deze avond bij Ronald thuis!!!
Tot dan, Grt,

Gerard Beerepoot