ronde 2 << Verslag ronde 3 >> ronde 4

Vrijdag 15 september 2017.

De eerste snelschaak avond dit seizoen! Meestal ligt dit tempo mij wel. Maar het moet ook wel een beetje mee zitten. Hier kort wat indrukken.
De meest opvallende partij in de eerste ronde was Carlo tegen Ronald. Deze partij werd door Barry, die vrij was, op de voet gevolgd. Volgens het commentaar van Barry was het de slechtste partij van Carlo ooit. Nou is Barry nooit te beroerd om in zijn commentaar de zaken wat extra aan te zetten. Maar zo te horen was Carlo het roerend met Barry eens. Des te beroerder is het dan een Ronald te zien zitten, met zijn handen over zijn hoofd wrijvend, en met een blik van "waar ging dit nou fout?"

Jos - Kees S. 1/2 - 1/2
Carlo - Ronald 1 - 0
Louis - Arien 0 -1
Hans - Gerard 0 - 1
Barry een bye

De tweede ronde werd een spectaculair rondje. De eerste die op geeft is Hans. Hij heeft tegen Ronald nog maar twee stukken over terwijl Ronald zijn manschappen nog compleet heeft. Ondanks de opmerking van Ronald ("tegen mij kun je wel doorspelen hoor, ik ga toch wel door de vlag") ziet Hans het zinloze van verder spelen in. Louis geeft Kees prachtig mat. Kees moet nog even op gang komen. De rest van de avond zal Kees echter niet meer verliezen! Het bontst maakt Jos het. Nadat hij zijn dame heeft weggeblunderd sleept hij er toch nog een remise uit.

Jos - Carlo 1/2 - 1/2
Louis - Kees 1 - 0
Hans - Ronald 0 - 1
Barry - Arien 1 - 0
Gerard een bye

In de derde ronde krijg ik schaakles. Barry en ik hebben inmiddels zo'n tweehonderd partijen tegen elkaar geschaakt op internet. De opening staat er dan ook vlot op. Maar ergens raak ik het padje kwijt en kom ik er gewoon niet meer aan te pas. Niet alleen Barry is deze ronde in vorm. Zoals al gezegd zal Kees niet meer verliezen. En hij begint deze reeks met een prachtig mat met paard en toren. Ronald gaat voor de verandering weer eens door de vlag.

Gerard - Barry 0 - 1
Arien - Hans 1 - 0
Ronald - Louis 0 - 1
Kees - Carlo 1 - 0
Jos een bye

In de vierde ronde valt het dubbeltje mijn kant op! Arien en ik komen in een ingewikkelde stelling terecht waarbij ik nog net zie dat ik mijn dame ga verliezen. Ik investeer een volle twee minuten en vind een uitweg door een stuk en wat pionnen te offeren. Ik sta nu in tijd behoorlijk achter maar Arien schuift een pionnetje van hem door waardoor wonder boven wonder mijn verdediging weer sluit. In het vervolg gebruikt Arien te veel tijd waardoor zijn klok valt en ik alsnog win. In de partij achter mij hoor ik Hans mompelen "wat speel ik toch slecht", Het antwoord van Carlo is dat hij nog veel slechter speelt.De partij wordt door de slechtste speler gewonnen.

Jos - Louis 1 - 0
Hans - Carlo 0 -1
Barry - Kees 0 - 1
Gerard - Arien 1 - 0
Ronald een bye

Na afloop van ronde vijf sta ik nog even aan de bar met Hans. Op de vraag hoe het deze ronde ging tegen Louis antwoord Hans dat de dame er al in de zesde zet vanaf vloog maar dat het verder niet veel slechter ging dan anders.

Arien - Jos 1 - 0
Ronald - Gerard 0 - 1
Carlo - Barry 1/2 - 1/2
Louis - Hans 1 - 0
Kees een bye

In ronde zes verlies ik op een vervelende manier mijn koning. Met een witte loper en vijf pionnen tegen de zwarte loper van Louis met twee pionnen is mijn plan om de overgebleven pionnen van Louis ook nog even op te halen. Op weg daar naar toe besluit Louis maar eens een schaakje te geven. Ik blijf bij mijn plan en heb geen oog voor de snode plannen van Louis. De volgende zet pakt Louis mijn koning eraf. Het ergste is nog dat hij er bij kijkt of dit van het begin af aan zijn plan was en dat hij briljant heeft gewonnen. Volgende keer beter.

Barry - Jos 0 - 1
Gerard - Louis 0 - 1
Arien - Carlo 1/2 - 1/2
Ronald - Kees 0 -1
Hans een bye

De laatste ronde wordt er nog een keer flink voor gestreden. Zowel Carlo als Kees weten hun partij te winnen en zijn hiermee de beste spelers van de avond. Louis is met vier overwinningen een goede derde.

Gerard - Jos 0 - 1
Ronald - Barry 0 - 1
Kees - Hans 1 - 0
Carlo - Louis 1 - 0
Arien een bye

Volgende week weer het normale tempo.
Tot dan!

Gerard Beerepoot(w)