Verslag ronde 1 >> ronde 9

Vrijdag 14 september 2018.

De kop is eraf !

Zo, de kop is er af. Lekker! Vorige week was proefdraaien. Onder het mom van de ledenvergadering kwamen we voor het eerst sinds de zomerstop als club bij elkaar. De vergadering was als vanouds. Strak doch rechtvaardig geleid door onze voorzitter, een uitgebreid verslag van penningmeester, secretaris en wedstrijdleider, voldoende spreektijd voor leden en een uitgebreid scala aan agendapunten die allen terzake deskundig werden behandeld mag dit als een voorbeeld voor velen dienen. Geruchten gaan dat er volgend jaar opnamen zullen worden gemaakt om vervolgens deze video tegen een geringe bijdrage aan te bieden aan het bedrijfsleven. Deze kan dan als instructievideo voor efficient en effectief vergaderen worden gebruikt. Of zoals onze voorzitter dat zo mooi kan zeggen "van wat goed gaat weten we al hoe dat moet, maar van fouten kan men leren".

En na een uurtje strak vergaderen, met als hoogtepunten het verzoek om meer toiletten, het wel en wee rondom Donald Duck en de verbazing bij de kascontrolecommissie dat er na hun bezoek toch weer nieuwe cijfers op tafel kwamen was er ruim voldoende tijd om nog een paar potjes te vluggeren en voor een klein biertje toe aan de bar.
Ikzelf heb het meest genoten over de wc discussie. Voor de buitenstaander die nog nooit in ons clubgebouw geweest is, de helft van ons clubgebouw bestaat inmiddels uit toiletten. Sterker nog, we hebben al menigmaal zoektochten moeten organiseren om verdwaalde schakers, die niet terugkeerden van hun toiletbezoek, weer terug te vinden.

Maar na het proefdraaien van vorige week deze week dus het echte werk! Traditiegetrouw spelen we in de eerste ronde voor de beker. Ikzelf moest tegen angstgegner Carlo. Carlo ging van acqiet in de aanval. Op zet vier had hij al een mat in één dreiging. Het duurde wat zetten om mij hieronder uit te wurmen. Bij dit wurmen hoorde een verplichte ruil op f7 waarmee de stelling uit het diagram op het bord kwam.

En hoewel ietwat gedwongen door het aanvallende spel van Carlo was ik met deze stelling niet ongelukkig. Ik heb behoorlijk wat dreigingen en ook meerdere opties om verder te gaan. Het was nog een heel gemedder, maar uiteindelijk won ik het wel!
Ook op de andere borden werden een aantal zeer interessante partijen gespeeld.
Barry en Arien speelden een bijzonder wilde aanval partij. Hier trok Arien aan het langste eind.

Maar het meeste boeide toch de partij tussen Jos en Ronald die beiden zeer geconcentreerd bezig waren. Uiteindelijk wist Jos van de in vliegende tijdnood verkerende Ronald te winnen.

Mvg
Gerard Beerepoot